Rozhovor s trenérem V. Poštolkou před sezonou

18.08.2009 22:28

    Vraťme se nejprve k minulé sezoně. Tým skončil na první příčce a postoupil do III. třídy. Jak byste tedy zhodnotil průběh celého ročníku?

    Já osobně mohu říci, že jsem byl s průběhem celého ročníku spokojen. Samozřejmě, byly chvilky, kdy se mužstvu dařilo méně, ale bojovností se podařilo vždy dosáhnout dobrého výsledku. Konečné umístění si myslím hovoří za vše.

    Jaké zápasy byly pro mužstvo nejtěžší? Můžete popsat zlomové momenty?

    Každý zápas byl pro nás v minulé sezoně těžký. Na začátku sezony jsme si řekli, že chceme postoupit a tomu to také odpovídalo. Bylo jedno, zda jsme hráli s mužstvem z čela tabulky nebo z jejího konce. A zlomové momenty? Já osobně si myslím, že to byly zápasy s Volyní a se Lnářemi.

    Nyní Vás čeká první sezona ve vyšší soutěži. Jak jste spokojen s letní přípravou?

    S letní přípravou nemohu být samozřejmě spokojen. Přístup k tréninkům byl opravdu mizerný. Vím, že to bylo způsobeno dovolenými a vytížením v práci, ale snažili jsme se tomu přizpůsobit termíny tréninků. I přes to byla účast bídná.

    Jaké týmy se podle Vás poperou o postup do okresního přeboru, kdo by mohl mít naopak problémy se záchranou?

    O postup se podle mě poperou celky Mnichova a Lnář. A sestup? Tam bude asi figurovat více týmů a já věřím, že CIVA mezi tyto týmy patřit nebude.

    V prvním utkání narazíte na zkušený tým Kladrub. Na jaký fotbal se diváci mohou těšit? Začnete opatrně nebo budete od začátku hrát na vítězství?

    Samozřejmě bychom chtěli zvítězit. Podle toho také bude vypadat taktika.

    S jakým cílem vstupujete do nadcházející sezony? Změní se nějak přístup a taktika k zápasům III. třídy?

    V přípravných zápasech jsem si udělal obrázek o možnostech mužstva a myslím, že toto mužstvo má na to, aby předvádělo fotbal, který se bude divákům líbit, tedy fotbal útočný. K tomu samozřejmě patří i góly. To nám zatím dělá největší problém. Do šancí se sice dokážeme dostat, ale jejich proměňování je pro nás oříšek. Věřím však, že se to brzy změní a produktivita se zlepší. A cíl pro nastávající sezonu? Pokud nepřijdou zranění, tak pevně věřím, že máme na to, abychom se umístnili v horní polovině tabulky.

    Co říci závěrem? 

    Závěrem bych chtěl touto cestou poděkovat Petrovi Cimburkovi a celé firmě CIVA trans za podmínky, které hráčům a celému klubu připravuje. Hlavně za finanční podporu, bez které by náš klub nemohl fungovat tak jak funguje.
    Také bych chtěl využít této cesty a poděkovat divákům za jejich podporu v minulé sezoně a zároveň je požádat o přízeň v té nastávající.Vím,že to nebude vždy perfektní, ale věřím, že na nás nezanevřou i když se zrovna nebude dařit. Přál bych si , abychom hráli takový fotbal, který by se líbil a diváky bavil.

 

 

 

Zpět