SK CIVA Trans obsadil 3. místo v Dražejově

31.07.2010 20:00

   Po kvalitních výkonech, zalouženým vítězem Sokol Cehnice.

   V Dražejově se v sobotu 31. 7. 2010 konal již 22. ročník tradičního fotbalového turnaje, jímž je uctěna památka bývalého trenéra Pavla Růžičky. Ve své historii měl turnaj pouze jednu roční odmlku a to v roce 2009, kdy na dražejovském stadionu probíhala rekonstrukce zatravnění prostorů před oběma brankami. 
   Letošního ročníku se zúčastnila tato mužstva: domácí TJ Dražejov, Sokol Cehnice, SK Pracejovice a premiérově SK CivaTrans Rovná . Hrálo se za krásného letního počasí, před návštěvou cca 100 diváků. 
   Turnaj se po všech stránkách vydařil, družstva si odvezla pěkné poháry, oceněni byli i nejlepší jednotlivci. Celý turnaj řídila trojice zkušených a kvalitních rozhodčích ve složení: Hoch Karel st., Hoch Karel ml. a Raba Karel. Zápasy se hráli na 2x30 minut. V případě nerozhodného výsledku v základní hrací době, rozhodovali o konečném výsledku střely ze značky pokutového kopu.

Jak šla jednotlivá utkání:

1) TJ Dražejov - SK Pracejovice 1 : 2p (0:1) Branky: Maroušek - Tušinovský 2 (1 z penalty). Utkání začalo bez větších šancí. Do vedení šli Pracejovičtí již v sedmé minutě po pěkné střele Tušinovského. Domácí omlazená a neúplná sestava svým výkonem zklamala a hosté byli od vstřelené branky o něco aktivnější a svým výkonem příjemně překvapili. V druhém poločase se hrál na šance již bohatější fotbal a domácí po zásluze vyrovnali na 1:1 ve 45. minutě utěšenou střelou Marouška. Více už se toho v normální hrací době neudálo a tak o výsledku rozhodovali penalty, v nichž byli úspěšnější Pracejovice v poměru 4:3 a zaslouženě postoupili do finále.

2) Sokol Cehnice - SK CivaTrans Rovná 2 : 1p (1:0) Branky: Štrébl vl., Sadlak (p) - Hulač. V tomto zápase se na rozdíl od prvního utkání rozpoutala od první minuty pravá fotbalová bitva. Ambiciózní celek Rovné byl Cehnicím více než vyrovnaným soupeřem. Cehničtí šli do vedení po nedorozumění mezi obránci a brankářem Rovné, když si čistokrevného vlastence dal nestárnoucí matador Štrébl. Rovná vyrovnala po závěrečném náporu v poslední minutě, kdy Hulač obešel vše, co mu stálo v cestě, a střelou do prázdné branky nezaváhal. Rozhodovali tak opět penalty, 5:4 pro Cehnice, rozhodující proměnil Sadlak.

Utkání o třetí místo: TJ Dražejov - SK CivaTrans Rovná 0 : 2 (0:1) Branky: Veselý, Slavík. Rovná měla v prvním poločase mírnou převahu a po zásluze se ujala vedení v 19. minutě brankou Veselého po průniku ze strany do velkého vápna. Šance se střídaly na obou stranách, zejména ta domácího Košatky, kdy postupoval sám na gólmana Rovné, po gólu jen volala. Jenže domácí útočník dopadl stejně jako plzeňský Rezek v televizním pohárovém utkání. Ke konci zápasu domácí vrhli všechny síly do útoku, jenže své dvě stoprocentní šance nedali a Rovná z rychlého protiútoku trestala. V 60. minutě pečetil na konečných 0:2 Slavík.

Finále: Sokol Cehnice - SK Pracejovice 7 : 1 (2:1) Branky: Solich 2, Martínek (p), Aleš, Chvosta J., Chvosta L., Sadlak - Kuneš. Průběh zápasu, zejména prvního poločasu žádné kanonádě nenasvědčoval. Pracejovičtí se opět prezentovali sympatickým výkonem, jenže Cehnicím vyšlo vše, do čeho kopli, nutno však uznat, že se do šancí dostali po pěkných fotbalových momentech a naložili s nimi tak jak se má. Přesto zápas pro ně začal šokem, když Pracejovice dostal v 8. minutě do vedení nestárnoucí Vašek Kuneš po pěkné kombinaci s Tušinovským. Poté a zejména v druhém poločase již na hřišti existovalo jen jedno mužstvo a to mužstvo Cehnic. Pracejovičtí doplatili na úzký kádr, se kterým turnaj absolvovali a Cehnice jsou v přípravě na novou sezonu určitě o kus dál a to se muselo do výsledku a průběhu zápasu zákonitě promítnout. Zaslouženým vítězem turnaje se tak stalo mužstvo Sokola Cehnice.

Sestavy:

Sokol Cehnice: Houska Jan - Martínek, Sadlak, Štros, Žák, Chvosta J., Chvosta L., Aleš, Řehoř, Kuric, Chod, Toman, Houska Pavel, Solich, Němec.

SK Pracejovice: Kovařík Adolf - Švihovec, Kovařík Petr, Jalůvka, Bláha, Pašava Jaroslav, Korda, Kovařík Pavel, Zíka, Kuneš, Pašava Jan, Tušinovský, Novák.

SK CivaTrans Rovná: Řezníček - Poštolka, Štřébl, Konzal, Půbal, Čermák, Brázda, Hrčka, Slavík, Veselý, Hulač, Beneš, Suda, Dušek, Poláček.

TJ Dražejov: Zelinka - Maroušek, Rod, Šmíd, Raba T., Liška, Kacetl, Topinka, Hynek, Košatka, Janus, Pojsl, Cimrhanzl, Halama, Rataj, Slavík.


Pořadí:

   1. Sokol Cehnice

   2. SK Pracejovice

   3. SK CivaTrans Rovná

   4. TJ Dražejov


Nejlepší brankář:
Řezníček Tomáš (SK CivaTrans Rovná)

Nejlepší střelci: Solich Radek (Sokol Cehnice) a Tušinovský Jan (SK Pracejovice)

Nejlepší hráči jednotlivých mužstev:

   Sokol Cehnice - Toman Aleš

   SK Pracejovice - Kuneš Václav

   SK CivaTrans Rovná - Brázda Filip

   TJ Dražejov - Kacetl Václav


   Pořadatel TJ Dražejov děkuje všem zúčastněným oddílům za účast na turnaji dále hráčům za předvedené výkony a hru v duchu fair-play. Děkujeme též trenérům a vedoucím jednotlivých mužstev za vzornou spolupráci během turnaje, kterou přispěli k plynulému průběhu jednotlivých zápasů i celého turnaje. Děkujeme také rozhodčím p. Karlu Hochovi st., p. Karlu Hochovi ml. a p. Karlu Rabovi za kvalitní, přesné a bezproblémové vedení jednotlivých zápasů.

Zdroj : www.tjdrazejov.wz.cz (Petr Mach – předseda TJ Dražejov).


   SK CIVA Trans Rovná děkuje pořadatelskému oddílu TJ Dražejov za pozvání na kvalitně připravený a po všech stránkách zajištěný turnaj. Rádi se zúčastníme dalších ročníků, pokud budeme pozváni.

Zpět